Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Όλα είναι αλλιώς -Ολόκληρη η Εκδήλωση του 1ου Γυμνασίου Ασπροπύργου_16_6_2024

 Ολόκληρη η εκδήλωση 



Ευχαριστίες για την αρωγή τους στην πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης, στον Δήμο Ασπροπύργου (τον κο Δήμαρχο), με τη Σχολική επιτροπή (τον πρόεδρο της ), στο Πνευματικό Κέντρο (την αντιδήμαρχο Πολιτισμού), στο τμήμα παραδοσιακών χορών (τις κες Παναγιωτοπούλου και Μάρκου), στο Λαογραφικό Μουσείο (την κυρία Ηλία).

Ευχαριστίες στο κανάλι Αttica TV, στον παρουσιαστή και αρχισυντάκτη του, κο Λαιμό και στις εφημερίδες  Θριάσιο και Επικαιρότητα Δυτ. Αττικής,  για τη δημοσιοποίηση της εκδήλωσής, στον τεχνικό ήχου κο Βερούτη και τους συνεργάτες του, για τον ήχο και τον φωτισμό, στον τεχνικό λήψης της εκδήλωσης κο Ηλία, στον υπεύθυνο του κινηματοθεάτρου κο Πίνη και σε όλους όσους ενεπλάκησαν, γονείς και παιδιά.


Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

'Ολα είναι αλλιώς 16 Ιουνίου 2024 _1ο Γυμνάσιο Ασπροπύργου

 Την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024 στην εκδήλωση του 1ου Γυμνασίου Ασπροπύργου, με τίτλο "Όλα είναι αλλιώς", στο κατάμεστο κινηματοθέατρο "Γαλαξίας", στον Ασπρόπυργο παρουσιάστηκαν:


Η αποτύπωση της ιστορίας του Ασπρόπυργου από το 1900 μέχρι τα τέλη της 10ετίας του 1980, οι γνωστές και άγνωστες πτυχές της. Οι ασχολίες των κατοίκων πριν γίνει βιομηχανική περιοχή. Όταν οι κάτοικοι ασχολούνταν με τη γεωργία, την κτηνοτροφία, την οικόσιτη αγελαδοτροφία και τροφοδοτούσαν με την παραγωγή τους όλη την Αττική. Όταν δημιούργησαν το πρώτο πρωτοβάθμιο συνεταιριστικό εργοστάσιο και τον Ασπρόπυργο τον αποκαλούσαν «τον μικρό Καναδά».»
Η ταινία υποβλήθηκε σε δυο διεθνείς διαγωνισμούς της εκπαιδευτικής ραδιοτηλεόρασης «Τα σχολεία εκπέμπουν στην ΕΡΤ» και «Η ιστορία σου είναι η ιστορία της πόλης σου».
Η εκδήλωση πλαισιώθηκε
1. με μουσικό αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας, με την χορωδία του σχολείου, τη soprano από το τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, Χαρά Πουλακάκη, τη Δρ. Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών κα Σκληρού Θεοφανή και Μαέστρο τον καθηγητή Μουσικής και πιανίστα κο Κων/νο Χαρίση
2. με μουσικό πρόγραμμα αφιερωμένο στο έντεχνο τραγούδι.

Στην αρχή της εκδήλωσης ή υποδιευθύντρια κα Δάφνη Κανέλλη που έκανε και την παρουσίαση
ανέφερε για τον Διευθυντή του σχολείου κο Βασίλειο Τσατήρη:

"Θέλω  σήμερα δημόσια να εκφράσω τις ευχαριστίες μας  στον Διευθυντή του  σχολείου μας,  για την στήριξη και ενθάρρυνσή του σε όλες μας τις δράσεις, στην προαγωγή πολιτισμού και παιδείας, στον εργατικό συνάδελφο, που δουλεύει τουλάχιστον τις διπλές ώρες του ωραρίου του σε καθημερινή βάση, τον ευγενέστατο, καλοπροαίρετο και ταπεινό παράλληλα Διευθυντή, στον αφανή ήρωα (όλα αυτά είναι αρετές), τον ευχαριστούμε που επιλογή του ήταν  το 1ο Γυμνάσιο Ασπροπύργου, τον ευχαριστούμε, που μας εμπιστεύτηκε".

και τον κάλεσε στο βήμα, ο οποίος φανερά συγκινημένος ευχαρίστησε συναδέλφους, παιδιά γονείς, τη κα Σκληρού για τη συνεργασία όλων καθ΄όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, τις δράσεις και τα αποτελέσματα.

Στη συνέχεια η κα Κανέλλη αναφέρθηκε στην κα Σκληρού:

«Σ αυτό το σημείο θέλουμε να ευχαριστήσουμε την κα Σκληρού

Διδάκτορα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Συνάδελφο και Φίλη, που ΟΧΙ απλώς μας τιμά με την παρουσία της εδώ σήμερα, αλλά για τη συνεργασία της και τη δοτικότητά της,  καθ' όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Ιδιαίτερα, την ευχαριστούμε που μας μύησε στον κόσμο της οπτικοακουστικής δημιουργίας συμβάλλοντας τα μέγιστα, τόσο σ αυτόν τον χώρο, αλλά και σε πρωτόγνωρες δράσεις για το σχολείο μας, όπως το διεθνές φεστιβάλ χορωδιών, η ζωντανή ραδιοφωνική εκπομπή , η συνεργασία με το ΚΕΣΟ, η δημιουργική γραφή, η Εκπαιδευτική ΡαδιοΤηλεόραση , τα συνεργαζόμενα δίκτυα σχολείων με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, η συμβολή της  στους ρητορικούς αγώνες και φυσικά την ευχαριστούμε για την πολύτιμη βοήθειά της στην οργάνωση και υλοποίηση της σημερινής εκδήλωσης, φέρνοντας μας επίσης σε επαφή με ανθρώπους των γραμμάτων και της τέχνης, που μας τιμούν σήμερα με την παρουσία τους.

Με πολύ μεράκι προσέφερε τόσο στον τομέα της πληροφορικής, όσο και στον τομέα της μουσικής.

Αποδεικνύει ότι ο σωστός παιδαγωγός παραμένει ενεργός ουσιαστικά, παρότι τυπικά θεωρείται ανενεργός, όταν αφυπηρετεί».   


Η κα Σκληρου συνεχάρη και ευχαριστησε τους αγαπημένους της φίλους και συναδέλφους του 1ου Γυμνασίου Ασπροπύργου για την αγάπη και την εκτίμηση, για την εξαιρετική συνεργασία και την εμπιστοσύνη που της έδειξαν.
Τον καταπληκτικό Διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Ασπροπύργου κο Βασίλη Τσατήρη, τις υπέροχες υποδιευθύντριες κες Δαφνη Καννέλη και Εφη Δημαγγέλλου, τις εξαιρετικές φιλολόγους κες Βικτωρία Γεωργοπούλου και Τζένη Τριανταφύλλου και τον μοναδικό, χαρισματικό καθηγητή Μουσικής, τον Μαέστρο κο Κων/νο Χαρίση.

Έτσι λειτουργεί ένα σχολείο όταν έχει εμπνευσμένους εκπαιδευτικούς, με διάθεση προσφοράς στους μαθητές τους!

Εμπιστευτείτε τους!!


Επίσης η κα Κανέλλη ευχαρίστησε τον Τσίγκο Γεώργιο για τη σημαντική και πολύτιμη συμβολή του στη δημιουργία της ταινίας.

Σύντομα θα αναρτηθεί ο σύνδεσμος της εκδήλωσης με περισσότερες λεπτομέρειες.


Κα Παπαδημητρίου Σοφία : Προϊσταμένη Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης
Κα Φιλιππή Μαρία : Διευθύντρια Ψηφιακής εκπαίδευσης Εκπαιδευτηρίων Δουκα