Δευτέρα 2 Μαρτίου 2020

Μια «αλλιώτικη βραδιά» στο Οικοτροφείο της Αποστολικής Διακονίας

Βραδιά πολιτισμού, διαποτισμένη από επίκαιρα τραγούδια της αποκριάς, της παλαιάς Αθήνας, της εποχής του Αττίκ, λαϊκά και παραδοσιακά προσέφερε στο Θεολογικό Οικοτροφείο της Αποστολικής Διακονίας, που εδρεύει στον ευρύτερο χώρο της Αγίας Βαρβάρας, το Μουσικό Σχήμα Ασπρόπυργου υπό την Διεύθυνση της εκπαιδευτικού Φανής Σκληρού.Ηθικός αυτουργός ο Γενικός Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας και Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΚΕΣΟ, Πανιερώτατος Μητροπολίτης Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, ο οποίος προσκάλεσε το μουσικό σχήμα κατά την επίσκεψη τους με το ΚΕΣΟ στο κτίριο της Ιεράς Συνόδου την προπαραμονή των Χριστουγένων.

Σκοπός ήταν να δημιουργηθεί μια βραδιά Ελληνικού τραγουδιού και πολιτισμού στο Οικοτροφείο της Αποστολικής Διακονίας.Στόχος ήταν αφ’ ενός να κατανοήσουν και να γευτούν οι αλλοδαποί οικότροφοι στοιχεία από τον Μουσικό μας πολιτισμό και αφ΄ ετέρου για τους Έλληνες οικότροφους να δημιουργηθεί μια οικογενειακή ατμόσφαιρα βασισμένη στα παραδοσιακά τραγούδια και τον μουσικό μας πολιτισμό με αφορμή και την αποκριά.

Την κα Φανή Σκληρού συνόδευσαν μαθητές και φοιτητές με ακορντεόν, βιολί, κιθάρα, φλάουτο, τουμπερλέκι, η Ειρήνη Κωνσταντίνου στο τραγούδι και δεκαμελής χορωδία στα φωνητικά.

Παρεβρέθησαν η Διευθύντρια του ΚΕΣΟ κα Μαίρη Πίνη και τα μέλη του ΔΣ κα Μαρία Τάταρη, κα Σοφία Κώνστα - Πέππα, κα Μάρθα Σαμαρά, και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Μεγαρέων εκπαιδευτικός Λένα Ρήγα.Ο Μητροπολίτης Φαναριού κ. Αγαθάγγελος φανερά συγκινημένος σιγοτραγουδούσε καθόλη την διάρκεια της βραδιάς και μας διηγήθηκε ιστορίες από την 12ετή φοίτηση του στο ωδείο καθώς και από την 5ετή διακονία του στο Ωδείο της Μητροπόλεως Θηβών και Λειβαδείας.

Η κυρία Σκληρού ευχαριστεί τον Γενικό Διευθυντή της Αποστολικής Διακονίας και Αναπληρωτή Πρόεδρο του ΚΕΣΟ, Πανιερώτατο Μητροπολίτη Φαναρίου κ. Αγαθάγγελο για την πρόσκληση και την άψογη φιλοξενία, καθώς και την Διευθύντρια του ΚΕΣΟ κα Μαίρη Πίνη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου