Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

Απονομή διπλωμάτων επιβράβευσης των 'Σχολικών πρέσβεων του ΕΚ' κατά τη σχολική περίοδο 2017 – 2018.




Συνέντευξη στο κανάλι ΘΡΙΑΣΙΟ (video)

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα διοργάνωσε εκδήλωση την Παρασκευή 14.12.2018 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γραφείου για την απονομή του βραβείου Ζαχάρωφ 2018, ένα βραβείο για την ελευθερία της σκέψης.

Την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου, η απονομή του βραβείου Ζαχάρωφ έγινε από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Antonio Tajani, , σε πανηγυρική συνεδρίαση στο πλαίσιο της Συνόδου Ολομέλειας του ΕΚ στο Στρασβούργο και απονεμήθηκε στον Ουκρανό δημοσιογράφο Όλεγκ Σέντσοφ, ο οποίος έγινε σύμβολο του αγώνα για την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων στη Ρωσία, χάρις στο θάρρος του και την αποφασιστικότητά του. 

Η εκδήλωση έγινε σε συνδυασμό  με  την απονομή διπλωμάτων επιβράβευσης των «καθηγητών – πρέσβεων του ΕΚ» και των «μαθητών – πρέσβεων του ΕΚ» που συμμετείχαν ενεργά στο πρόγραμμα «Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» κατά τη σχολική περίοδο 2017 – 2018. 
Το εν λόγω δίκτυο περιλαμβάνει 54 διαπιστευμένα και 45 υποψήφια λύκεια από όλη τη χώρα. 

Η απονομή των διπλωμάτων στο 1ο ΓΕΛ Ασπροπύργου έγινε απ τον  ευρωβουλευτή και Αντιπρόεδρο του ΕΚ κύριο Δημήτρη Παπαδημούλη. 


Ο  Δρ. Χάρης Κούντουρος, Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα,
μάλιστα  μίλησε με τους μαθητές του Λυκείου, για τις εμπειρίες τους απ τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, αλλά και για την προσομοίωση των οργάνων της Ε.Ε. στο οποίο έλαβαν μέρος.


Η Δρ. Φωτεινή Ασδεράκη, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, απ τους βασικότερους συντελεστές αυτού του προγράμματος δεν θα μπορούσε να λείψει απ αυτήν την εκδήλωση.

Όπως ανέφερε η κυρία Σκληρού συνεργάστηκε με την κυρία Ασδεράκη στο πρόγραμμα U4EU  το σχολικό έτος 2014-2015. Η κυρία Ασδεράκη ήταν εκείνη που άνοιξε τον δρόμο της γνώσης, εκτος απ την ακαδημαϊκή κοινότητα και  στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σε ευρωπαϊκά θέματα.


Καθηγήτρια πρέσβης του Λυκείου  η κα Σκληρού Θεοφανή για 3η συνεχή χρονιά. 

Μαθητές πρέσβεις  για το σχολικό έτος 2017-2018


Ηλία Αγάθη, Καραμπουλάτ Γεωργία, Παυνέρη Αναστασία, Συμεωνίδης Ανδρέας απ την Γ' Τάξη και

Καψάλας Βασίλειος, Λιάκου Χρυσάνθη από τη Β' Τάξη



Όπως  είπε η κυρία Σκληρού τα παιδιά εργάστηκαν με ενθουσιασμό σε όλες τις δράσεις και πάντα περιμεναν την επόμενη δραστηριότητα για να εργαστούν ακούραστα και με ευρηματικότητα !



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου