Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022

Επαγγελματικός προσανατολισμός από το ΚΕΣΟ

Στις 10/2/2022 ανά τάξη πραγματοποιήθηκε εργαστήρι επαγγελματικού προσανατολισμού στο σχολείο μας στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ INSPIRE "INnovative Serious Play for Identifying your Role in Social Entrepreneurship", από το ΚΕΣΟ , που είναι φορέας συνεργάτης με τη σχολική μας μονάδα από το σχ.έτος 2020-2021. 

Το πρόγραμμα "INSPIRE", έχει ως αντικείμενο τον επαγγελματικό προσανατολισμό και την κοινωνική επιχειρηματικότητα, κυρίως των νέων, με σκοπό να αξιολογήσουν τον εαυτό τους και τις δεξιότητες τους, να αποκτήσουν ευελιξία στην αγορά εργασίας και να βελτιώσουν τις συνθήκες της ατομικής και κοινωνικής επιχειρηματικότητας τους. 

Για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Α΄ Λυκείου, που έχουν ήδη έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευση τους στο Γυμνάσιο και προσαρμόζονται στις απαιτήσεις του Λυκείου, υπήρξε προϊδέαση και ασκήσεις προετοιμασίας πάνω σε ζητήματα Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ Λυκείου ανέπτυξαν τη δημιουργική του γραφή και έφτιαξαν ιστορίες επαγγελμάτων, που θα ήθελαν να προσανατολιστούν ή και να ακολουθούσουν στο μέλλον. Ενώ στο τέλος της εκπαίδευσης συμμετείχαν με επιτυχία σε θεατρικό δρώμενο παίζοντας ρόλους-θέσεις που αφορούσαν τη δομή μια Εικονικής Επιχείρησης ξεκινώντας από τον Ιδιοκτήτη-Επιχειρηματία, τον Γενικό Διευθυντή, τους Διευθυντές διάφορων τμημάτων όπως(Λογιστηρίου, Παραγωγής & Τυποποίησης, Marketing, Δημοσίων Σχέσεων, Τεχνικών Υπηρεσιών, Νομικού Τμήματος, κλπ) καθώς των τμημάτων υποδοχής, καθαρισμού και διακίνησης.

Στους μαθητές της Γ΄ Λυκείου η εκπαίδευση ήταν διαφορετική. Εδώ, η Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια του ΚΕΣΟ κα Ανδριώτη, ενδυνάμωσε και εμψύχωσε τα παιδιά εν όψει Πανελληνίων. Τα ενεθάρρυνε, ώστε να μην απομακρυνθούν από το στόχο τους και τα ενημέρωσε σχετικά με τις τάσεις των επαγγελμάτων του μέλλοντος στην κατηγορία των Ανθρωπιστικών Σπουδών, των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, των τεχνικών επαγγελμάτων αλλά και του υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Σε όλα τα παιδιά παρουσιάστηκε η χρήση του ψυχομετρικού εργαλείου, για τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό που δημιουργήθηκε μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS «INSPIRE».



Στον σύνδεσμο  https://inspireyouth.eu/ 

υπάρχει ένα Καινοτόμο ψυχομετρικό παιχνίδι μάθησης.

Η δημοσίευση από τη ρομφαία στον παρακάτω σύνδεσμο

Μαθήματα Επαγγελματικού Προσανατολισμού από το ΚΕΣΟ στο Γενικό Λύκειο Ν. Περάμου (romfea.gr)





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου